Vedensäästö

Näin toteutetaan kustannustehokas vedensäästö taloyhtiössä

Taloyhtiön vedensäästötoimenpiteet tarkoittavat kartoitusta ja vettä säästävien tuotteiden asennusta. Toimenpiteet maksavat alle sata euroa asuntoa kohden, jolloin urakka maksaa itsensä takaisin reilusti alle vuodessa. Veden kulutusta säätelevät suuttimet säästävät myös energiaa ja tasaavat putkistojen painetta. Vedensäästö hyödyttää erityisesti taloyhtiöitä, joiden vesikalusteet ovat yli viisivuotiaita.

Miten urakka toteutetaan?

Vedensäästö toteutetaan käytännössä asentamalla hanoihin vakiovirtausventtiilisuutin, joka säätää veden virtauksen suuttimessa ilmoitetulle tasolle. Toimenpiteen jälkeen hanasta virtaa siis aina sen verran vettä minuutissa kuin suuttimessa on ilmoitettu. Myös suihkujen kahvat vaihdetaan uusiin kahvoihin, joissa on vakiovirtausventtiili. Hoviputki käyttää asennuksissa suosittuja Divellon ja Mannesmannin tuotteita, jotka takaavat korkean käyttömukavuuden myös matalammilla virtausnopeuksilla.

Prosessi voidaan aloittaa tekemällä virtaamamittaukset. Kustannus- ja synergiaetua saadaan, jos samalla tehdään vesikalusteiden kuntokartoitus. Kartoituksessa tarkistetaan jokaisen asunnon kaikki vesikalusteet sekä niiden mahdolliset viat ja puutteet kirjataan ylös. Kartoituksen tuloksena taloyhtiö saa kattavan raportin, josta selviää jokaisen asunnon parannuskohteet. Raportin pohjalta Hoviputki tekee tarjouksen kaikkien puutteiden korjaamisesta kertaurakkana, jolloin hinta on huomattavasti yksittäisiä toimeksiantoja edullisempi.

Paljonko toimenpiteillä säästää?

Vaikka asennusyhtiö ei pysty vaikuttamaan asukkaiden vedenkulutukseen, yhtiö pystyy kuitenkin vaikuttamaan siihen, montako litraa minuutissa hana kuluttaa. Useimmiten yksittäisen hanan kulutusta voidaan laskea 20–80 prosenttia, riippuen sen merkistä ja mallista. Suomalaiset kuluttavat vuorokaudessa keskimäärin 140 litraa vettä, josta 30 prosenttia muodostuu suihkussa käymisestä. Hoviputki on toteuttanut vedensäästötoimenpiteitä yli 20 000 asuntoon, joiden keskiarvoinen vedensäästö on ollut noin 20 prosenttia.

Kaikki yhtiöt hyötyvät vedensäästötuotteista, mutta suurin potentiaali on vanhemmissa taloyhtiöissä, joissa vesikalusteet ovat 5–30 vuotta vanhoja. Säästöjen suuruus määräytyy vesikalusteiden merkin ja mallin sekä asukkaiden vedenkäyttötottumusten perusteella.

Säästötoimenpiteiden hinta on aina sidoksissa siihen, kuinka moneen asuntoon toimenpiteet tehdään. Asuntokohtainen hinta vaihtelee useimmiten alle sata euroa asuntoa kohden. Urakka maksaa itsensä erittäin nopeasti takaisin, keskimäärin 6–8 kuukaudessa.

Mitä muita hyötyjä vedensäästöstä on?

Vakiovirtausventtiili säästää veden lisäksi myös sen lämmitykseen tarvittavaa energiaa, mikä laskee erityisesti suihkussa käymisen kustannuksia. Lisäksi venttiilit auttavat vedenpainetta jakautumaan tasaisemmin jokaiseen yhtiön asuntoon. Tasaisempi paine lisää asukkaiden käyttömukavuutta erityisesti silloin, kun monessa asunnossa käytetään suuria määriä vettä samaan aikaan, kuten arkiaamuina ja -iltoina.

Tasainen paine on myös käyttövesiverkoston kannalta kestävämpi ratkaisu, sillä venttiilien asennus vähentävää verkostoon kohdistuvia paineiskuja. Vedensäästöratkaisut tuovat siis asukkaalle käyttömukavuutta asuinkerroksesta riippumatta sekä omistajalle kustannussäästöjä lyhyellä ja pitkällä aikavälillä – luonnonvarojen säästymisestä puhumattakaan.

Ota yhteyttä

Oli kyse sitten työstä kotitaloudessa tai isommasta urakasta, voit tilata meidät suoraan puhelimitse tai pyytää tarjouksen netissä.

Ota yhteyttä

Hoviputki on uuden ajan LVI-yritys.

Teemme kaikenlaiset putkityöt luotettavasti ja rehellisesti. Asiakaspalvelu on intohimomme ja putkiasentajamme ovat alansa taitavimpia ammattilaisia.

Tiedote koronaepidemian ajalle

Pyrimme osaltamme tekemään kaiken viruksen leviämisen estämiseksi ja normaalin palvelutason ylläpitämiseksi. Lue lisää käytännöistämme pandemian aikana.

Hyvä asiakaspalvelu

Meille asiakas on tärkein. Olemme täsmällisiä, siistejä ja kohteliaita. Voit olla huoletta, sillä me hoidamme putkityöt sujuvasti alusta loppuun.

Selkeä laskutus

Meidän kanssamme tiedät aina mistä maksat. Laskumme sisältävät tarkan erittelyn tehdystä työstä sekä tarvikkeista.

Alueena Uusimaa

Toimimme Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja muualla pääkaupunkiseudulla.

Tyytyväisiä asiakkaitamme