Viemäreiden avaus ja puhdistus painehuuhtelulla

Painehuuhtelulla tarkoitetaan viemäreiden ja putkistojen puhdistamista vedenpaineen avulla. Veden avulla putkisto saadaan puhdistettua hellävaraisesti. Hoviputken suorittamissa painehuuhteluissa putkisto aina myös kuvataan samalla, jolloin saadaan tärkeää tietoa putkiston kunnosta.  Painehuuhtelemalla voidaan huoltaa myös salaojaputkistoa.

Mistä tiedän, tarvitaanko painehuuhtelua?

Varmin tapa selvittää painehuuhtelun tarve on toteuttaa pistokuvauksia taloyhtiön viemäreihin. Kun muutamien asuntojen viemärit kuvataan, saadaan selville, kannattaako viemärit huuhdella vai riittääkö tilanteen seuraaminen. Muutaman sadan euron kuvauksilla saadaan arvokasta tietoa putkien kunnosta ja mahdollisista riskeistä.

Painehuuhtelun tarpeen voi myös huomata toistuvina tukoksina viemäreissä sekä viemäreiden pulputuksina. Nämä oireet tosin viestivät jo erittäin tukkeutuneista viemäreistä ja siten ilmeisestä vesivahingon riskistä. Pahimmassa tapauksessa tukkeutuneet putket voivat johtaa vesivahinkoon, jolloin korjauskustannukset voivat nousta jopa 10 000 euroon. Ennakointi ja huolto tulevat myös halvemmaksi kuin yksittäisten tukosten availu etenkin silloin, kun tukkeumia joudutaan avaamaan päivystysluonteisesti.

Painehuuhtelun tulokset puhuvat puolestaan: Hoviputki on toteuttanut lukuisia painehuuhteluita taloyhtiöissä, joiden putkistoissa on ollut jatkuvasti tukoksia. Operaation jälkeen tukokset ovat joko loppuneet täysin tai vähentyneet merkittävästi.

Miten painehuuhtelu tehdään?

Painehuuhtelu toimii käytännössä niin, että viemäriin syötetään ohut letku, josta tulee kovalla, noin 100 barin paineella vettä erilaisista suuttimista. Korkea vesisuihku pesee viemärin puhtaaksi sisältä käsin. Laitteiston painetta voidaan muunnella yhtiökohtaisesti, jos putkiston kunto sitä vaatii. Erityisen vanhoissa, rautaisissa viemäreissä paineensäätely on paikallaan.

Hoviputki kuvaa jokaisen huuhtelun samaan aikaan, kun huuhtelua tehdään painehuuhtelulaitteistolla. Vaikka käytäntö on alalla poikkeuksellinen, se on ainoa tapa varmistua työn lopputuloksesta ja korkeasta laadusta.

Huuhtelu vaikuttaa hyvin vähän asukkaiden arkeen. Varsinainen operaatio kestää keskimäärin tunnista puoleentoista, ja asunnossa käydään urakan aikana vain kerran. Asukkaan ei tarvitse olla paikalla etukäteen sovitulla tarkastuskäynnillä.

Huuhteluun sisältyy kattava raportointi, jossa esitetään havaitut puutteet tarkkuudella, joka soveltuu korjaustoimenpiteiden suunnitteluun. Kuvaustallenteiden toimitus tapahtuu sähköisesti sovitun laajuuden mukaan.

Miten raportoimme?

Tulokset raportoidaan taloyhtiölle. Raportointi on uusintakehotusten osalta kuvallinen. Raportti muodostaa taloyhtiölle yleiskuvan yhtiön vesikalusteiden ja lvi-laitteiden nykykunnosta. Mukana on myös toimenpide-ehdotus tarpeellisista korjauksista ja uusinnoista. Kartoituksen suorittavat Hoviputken LVI-asentajat.

Kiinteä hinta sisältää:

  • Asukastiedotuksen ja avainten noudot
  • Kartoituksen ja raportoinnin asuntokohtaisesti
  • Tarjouksen havaittujen puutteiden korjauksista

Voimme suorittaa vedenkulutuksen kartoituksen myös mittaamalla virtaamat pistokokein eri asunnoista sisältyvänä työhön säästösuuttimien kannattavuuden mittaamiseksi.

Painehuuhtelukuvaus – Ennen ja jälkeen

Vesikalustekartoitus osana projektia

Painehuuhteluprojektin yhteydessä ammattitaitoiset LVI-asentajat voivat samalla kartoittaa asuntojen vesikalusteiden kunnon.

Vesikalustekartoituksen avulla varmistat, että kaikki on taloyhtiössäsi kunnossa ja mahdolliset viat voidaan korjata. Tiedot raportoidaan tarjouksen kera tilaajalle kootusti.

Kartoitukseen kuuluu seuraavat tarkastukset: kalustesulut pintapuolisesti, vesilukot, pesukoneiden vesi- ja viemäriliitokset sekä WC-istuimen toiminta. Suosittelemme hanojen huoltoa, jos hanojen peruskunto on hyvä. Vanhoille alkuperäisille hanoille raportoimme uusintakehotuksen.

Lue lisää

Kuinka usein painehuuhtelua tarvitaan?

Suurin osa taloyhtiön viemäriputkiin muodostuvasta kerrostumasta päätyy putkistoon normaalin käytön kautta. Putkistoon päätyy tavaraa erityisesti keittiöstä, kun rasvaa ja ruoantähteitä päätyy veden mukana viemäriin. Rasvaa kaadetaan toisinaan myös tarkoituksella viemäriin, jolloin se kovettuu viemärin pinnoille kovaksi massaksi ja aiheuttaa nopeasti tukoksia.

Keittiöt ovatkin painehuuhtelun kannalta asuntojen kriittisimpiä kohtia, ja siksi ne tulisi kuvata noin viiden vuoden välein. Usein painehuuhtelu myös toteutetaan keittiöiden viemäreihin tällä aikavälillä. Samalla tavoin uusissa taloyhtiöissä putket kannattaa kuvauttaa viiden vuoden käytön jälkeen, jolloin taloyhtiö saa uutta ja arvokasta tietoa viemärien toiminnasta.

Lue myös muista Hoviputken palveluista:

Ota yhteyttä

Oli kyse sitten työstä kotitaloudessa tai isommasta urakasta, voit tilata meidät suoraan puhelimitse tai pyytää tarjouksen netissä.

Ota yhteyttä